Overstromingen

Artikel 9 van 10
€ 9,85 (inclusief btw)

Overleven bij overstromingen | Kavanagh

Natuurrampen komen steeds vaker voor en hoe beter je voorbereid bent, hoe meer kans je hebt om een catastrofe te overleven. Dit Engelstalige, uitklapbare gidsje leert je alles over de voorbereiding en het overleven van een overstroming. Het is een Amerikaans gidsje, maar de tips zijn handig voor landen over de hele wereld.

Overstromingen behoren tot de meest voorkomende natuurrampen. Ze kunnen veel gebieden treffen en kunnen op elk moment van het jaar voorkomen. Niet alle overstromingen zijn hetzelfde. Sommigen ontwikkelen zich langzaam, gedurende een aantal dagen. Anderen kunnen snel ontstaan, soms al binnen enkele minuten. Grondcondities, zoals te veel tegels in tuinen vergroten de kans op overstromingen.

Voorbereiding op overstromingen

Wat gebeurt er precies op het moment dat een gebied overstroomt? Wat zijn de algemene risico's en welke gevaren loop je als persoon? De kaart toont de stappen voor een actieplan. Zo ben je goed voorbereid. Vervolgens is er een lijstje voor een survival kit. Wat moet je in huis hebben en meenemen als je op de vlucht moet slaan?

Hoe blijf je veilig tijdens een overstroming?

1 zijde van het gidsje legt uit wat te doen wanneer je veilig bent in een onderkomen, de auto of een camper.

Wat te doen na een overstroming?

Tot slot wordt er in enkele pagina's uitgelegd waar je moet aan denken na de ramp.

ISBN: 978-1-58355-860-7
Taal: Engels
Uitgever: Waterford Press

 

© 2013 - 2024 Naturescanner natuurgidsjes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel