Schildpadden

Artikel 2 van 10
€ 9,95 (inclusief btw)

Waterford Press Pocket Guide - Dierengidsje | Pocket Naturalist Guide

Schildpaddengidsje

Wat eten schildpadden en hoe oud kunnen ze worden? Dit gidsje leert je alles wat je ooit hebt willen weten over de schildpad, hun voeding, vijanden en gedrag. Over de hele wereld - met uitzondering van arctische gebieden - komen schildpadden en zeeschildpadden voor. Veel soorten hebben te kampen met overbevissing, verkleinde leefgebieden, vervuiling en klimaatverandering. Er zijn meer dan 250 schildpaddensoorten geregistreerd, waarvan 117 bedreigd zijn en 73 ernstig bedreigd zijn.

Schildpaddensoorten

De uitklapbare veldgids toont de belangrijkste soorten schildpaddden, inclusief een kaartje met hun leefgebied, de afmetingen van elke soort, het gewicht en de gemiddelde levensverwachting. Ook wordt er uitgelegd waarom je schildpadden niet mag aanraken en vind je andere schildpadweetjes. Een erg leuk boekje voor een spreekbeurt over deze reptielen of voor de algemene kennis over deze dieren uit te breiden.

Waarom hebben we schildpadden nodig?

(Zee)schildpadden spelen een belangrijke rol in de voedselketen. Ze zijn belangrijk voor het behoud van koraal en riffen, vormen een belangrijke voedselbron voor grotere zeedieren en op hun schild vinden vogels en andere dieren ook voedsel.

Schildpadweetjes en soorten

ISBN: 978-1-62005-191-7
Type: Waterford Discovery Guide
Uitgever: Waterford Press
Taal: Engels

© 2013 - 2024 Naturescanner natuurgidsjes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel